Αρ. Φύλλου 2084 / 30 Μαΐου 2020
'Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19.'
Άρθρο 3 Εκπαίδευση στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων των τουριστικών καταλυμάτων
 1. Η παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος για τα υγειονομικά πρωτόκολλα των τουριστικών καταλυμάτων είναι υποχρεωτική και συνδέεται με την ασφαλή και νόμιμη λειτουργία κάθε επιχείρησης. 2. Η διαδικασία της πιστοποιημένης εκπαίδευσης τελεί υπό την ευθύνη του Υπουργείου Τουρισμού, το οποίο μπορεί να αναθέτει στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ) και συνεργαζόμενους φορείς την εκτέλεσή της.
Υγειονομικά Πρωτόκολλα Τουριστικών Κατασκηνώσεων -Κάμπινγκ
Χριστίνα Κωνσταντούδη

Υγειονομικά Πρωτόκολλα Τουριστικών Κατασκηνώσεων -Κάμπινγκ

Εκπαίδευση προσωπικού στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τις κατασκηνώσεις 

 Η εκπαίδευση περιλαμβάνει όπως και σε όλα τα Τουριστικά καταλύματα 

 - Πηγές και τρόπους μετάδοσης του ιού 

- Διαδικασίες ενημέρωσης των αρμοδίων του καταλύματος και των ίδιων των πελατών 

- Μεθόδους και επικοινωνιακή προσέγγιση των επισκεπτών

 - Συμπεριφορά και ενέργειες σε περίπτωση ασθένειας από το προσωπικό

 - Μεθόδους και πρακτικές καθαρισμών και απολύμανσης των εντοπισμένων σημείων με βάση την επικινδυνότητα και την πιθανότητα μετάδοσης της ασθένειας 

- Τήρηση των βασικών μέτρων αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού - COVID-19

Επίσης περιλαμβάνει και το εκπαιδευτικό μέρος που αφορά τις κατασκηνώσεις  πάντα σύμφωνα με την ΚΥΑ για τα υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Υγειονομικά Πρωτόκολλα Τουριστικών Καταλυμάτων (Πλην Κάμπινγκ)
George ArapakisΟικονόμου ΑγγελικήΖωή ΑϊδόνηΖαρνταβά ΓεωργίαΚατερίνα ΔούραΧριστίνα ΖιώγαΤουλουμίδης ΙωάννηςΚατερίνα ΚελεπούρηΚωνσταντίνος ΚοταλακίδηςΧριστίνα ΚωνσταντούδηΧρήστος ΜπάτζιοςΑρτέμιος Άρης ΠαπανικολάουΣοφία Τελίδου

Υγειονομικά Πρωτόκολλα Τουριστικών Καταλυμάτων (Πλην Κάμπινγκ)

Εκπαίδευση προσωπικού στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων 

 Η εκπαίδευση περιλαμβάνει:

 - Πηγές και τρόπους μετάδοσης του ιού 

- Διαδικασίες ενημέρωσης των αρμοδίων του καταλύματος και των ίδιων των πελατών 

- Μεθόδους και επικοινωνιακή προσέγγιση των επισκεπτών

 - Συμπεριφορά και ενέργειες σε περίπτωση ασθένειας από το προσωπικό

 - Μεθόδους και πρακτικές καθαρισμών και απολύμανσης των εντοπισμένων σημείων με βάση την επικινδυνότητα και την πιθανότητα μετάδοσης της ασθένειας 

- Τήρηση των βασικών μέτρων αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού - COVID-19