HPScovid19-ΤΜ1-ΘΕ1-Toculter -Τουρισμός και Toυριστικά Καταλύματα
ΘΕ "Toculter -Τουρισμός και Toυριστικά Καταλύματα" (5 ώρες)
Παρουσίαση Toculter /Διαχείριση Πλατφόρμας elearning
Γενική προσέγγιση του Τουρισμού.
Σημαντικά στατιστικά στοιχεία για τον Τουρισμό.
Είδη τουριστικών καταλυμάτων.
Εισαγωγή στα ξενοδοχεία.Τυπολογία καταλυμάτων.
Μορφές λειτουργίας τωνκαταλυμάτων
HPScovid19-ΤΜ1-ΘΕ2-Εξυπηρέτηση πελατών σταToυριστικά Καταλύματα
Ενότητα 2: Εξυπηρέτηση πελατών σταToυριστικά Καταλύματα (2 ώρες)
· Ποιότητα εξυπηρέτησης
· Προσδοκίες και εμπειρίες πελατών
· Αντίληψη της αξίας του προϊόντος στην αντίστοιχη τιμή
· Επίλυση προβλημάτων και διαχείριση άρνησης αποπληρωμής χρεώσεων
· Αναβάθμιση υπηρεσιών σε συγκεκριμένες περιπτώσεις
HPScovid19-ΤΜ1-ΘΕ3-ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗ & Covid19
Ενότητα 3 : ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗ & Covid19 (4 ώρες)
· Νομοθεσία
· Τεχνικός Ασφαλείας – Ιατρός Εργασίας
· Επαγγελματικοί κίνδυνοι – Ταξινόμηση
HPScovid19-ΤΜ1-ΘΕ4-Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων στις επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης.
θΕ "Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων στις επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης." (8 ώρες)
• Εισαγωγή στην ασφάλεια τροφίμων
• Νομοθεσία υγιεινής τροφίμων
• Ασθένειες που προκαλούνται από τα τρόφιμα
• Κίνδυνοι μόλυνσης Τροφίμων
• Ατομική υγεία και υγιεινή των εργαζομένων
• Καθαρισμός και απολύμανση των χώρων, των επιφανειών, του εξοπλισμού και των σκευών, απομάκρυνση απορριμμάτων
• Υγιεινή κατά την παραλαβή και την αποθήκευση των πρώτων υλών
• Υγιεινή κατά την προετοιμασία και το μαγείρεμα / ψήσιμο των τροφίμων
• Υγιεινή κατά την ψύξη, την κατάψυξη, την επαναθέρμανση, τη διατήρηση με θέρμανση και το σερβίρισμά των έτοιμων προς κατανάλωση προϊόντων
• Καταπολέμηση τρωκτικών, εντόμων και επιβλαβών ζώων
• Ευθύνες και Νομικές Υποχρεώσεις του Προσωπικού και της Επιχείρησης
HPScovid19-ΤΜ1-ΘΕ5-Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του SARS-CoV-2 (COVID-19)
ΘΕ "Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του SARS-CoV-2 (COVID-19) " ( 6 ώρες)
• Γενικά στοιχεία του Πρωτοκόλλου.
• Ανάπτυξη σχεδίου δράσης και σχεδίου για τη διαχείριση ύποπτου κρούσματος
• Προσωπικό καταλύματος
• Αρχείο καταλύματος και βιβλίο συμβάντων
• Επικοινωνία
• Υπηρεσίες καταλυμάτων : υπηρεσία υποδοχής, υπηρεσίες ορόφου (καθαριότητα, απολύμανση, housekeeping), δωματίων και κοινόχρηστων χώρων, πρόγραμμα καθαρισμού και απολύμανσης (σχετικές Οδηγίες ΕΟΔΥ), λινοθήκη- πλυντήρια
• Υπηρεσίες εστίασης (τραπεζαρίες/χώροι κοινού), παρασκευαστήρια
• Χώροι αναψυχής για παιδιά
• Λειτουργία χώρων αναψυχής για παιδιά σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.
• Υπηρεσίες ατομικών περιποιήσεων, spa και κοινόχρηστων εγκαταστάσεων
• Λειτουργία χώρων σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.
• Πόσιμο νερό -Δίκτυο ύδρευσης/αποχέτευσης
• Κολυμβητικές δεξαμενές, δεξαμενές υδρομάλαξης/υδροθεραπείας και άλλες εγκαταστάσεις υδάτων αναψυχής
• Κλιματισμός και αερισμός χώρων
• Χώροι εκδηλώσεων εντός καταλυμάτων (συνεδριακές αίθουσες, χώροι δεξιώσεων κοκ).
• Εμπορικά καταστήματα εντός καταλυμάτων
• Κοινόχρηστοι χώροι (ανοιχτοί και κλειστοί)
• Υπηρεσία transfer πελατών (ΕΔΧ/ΕΙΧ με οδηγό, club cars)
HPScovid19-ΤΜ1-ΘΕ6-Μαζική εστίαση και COVID-19.
ΘΕ "Μαζική εστίαση και COVID-19. " ( 5 ώρες)
Μέτρα ελέγχου και παρεμβάσεις για τη μείωση επικινδυνότητας του SARS-CoV-2 (COVID-19) στις επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης.