Health Protocols and Safety for covid 19 for tourism businesses Τμήμα 1


Λόγω Covid19 και των αναγκών που προκύπτουν στις Τουριστικές επιχειρήσεις το ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  υλοποιεί στα πλάισια του έργου Toculter το πρόγραμμα κατάρτισης Health Protocols and Safety for covid 19 for tourism businesses . Το πρόγραμμα απευθείνεται σε  30 Επιχειρηματίες  , εργαζόμενους , ανέργους που απασχόληθηκαν ή σκοπεύουν να απασχοληθούν στον κλάδο του Τουρισμού  , απο την επιλέξιμη περιοχή του προγράμματος .

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 30 ώρες και υλοποιηθεί με τη μέθοδο e-learning  ( Σύχρονη και Ασύχρονη εκπαίδευση) .

Η Σύγχρονη εκπαίδευση θα υλοποιείται μέσω ZOOM meeting που για  ευκολία ονομάζουμε WEBINAR Το κάθε WEBINAR διαρκεί  1 ώρα και 30 λέπτά και αντιστοιχεί σε δύο διδακτικές ώρες των 45 λεπτών  και θα αναφέρεται σε συγκεριμένη ώρα στο ωρολόγιο πρόγραμμα .  Η Ασύγχρονη εκπαιδευση θα αναφέρεται ως  LMS PLATFORM  ( Learning Managment Platform)  και θα υλοποιείται σε προτεινόμενες ώρες αλλά θα μπορεί ο κάθε καταρτιζόμενος να  διαβάσει και να υλοποιήσει τα Quiz και τις εργασίες όποτε θα μπορεί, καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος . 

Ακολουθεί το ενδεικτικό ωρολόγιο πρόγραμμα υλοποίησης.

 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ ΩΡΕΣ
"Toculter -Τουρισμός και Toυριστικά Καταλύματα" 5
 "Εξυπηρέτηση πελατών σταToυριστικά Καταλύματα" 2
 "Υγιεινή και Ασφάλεια στην επιχείρηση & Covid19" 4
 "Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων στις επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης." 8
 "Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του SARS-CoV-2 (COVID-19)" 6
"Μαζική εστίαση και COVID-19. " 5
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ 30


HPScovid19-ΤΜ1-ΘΕ1-Toculter -Τουρισμός και Toυριστικά Καταλύματα
George ArapakisΑνδρεάννα Τραγούδα

HPScovid19-ΤΜ1-ΘΕ1-Toculter -Τουρισμός και Toυριστικά Καταλύματα


ΘΕ "Toculter -Τουρισμός και Toυριστικά Καταλύματα" (5 ώρες)

Παρουσίαση Toculter /Διαχείριση Πλατφόρμας elearning 

Γενική προσέγγιση του Τουρισμού. 

Σημαντικά στατιστικά στοιχεία για τον Τουρισμό.

Είδη τουριστικών καταλυμάτων. 

Εισαγωγή στα ξενοδοχεία.Τυπολογία καταλυμάτων.

Μορφές λειτουργίας τωνκαταλυμάτων


HPScovid19-ΤΜ1-ΘΕ2-Εξυπηρέτηση πελατών σταToυριστικά Καταλύματα
Ανδρεάννα Τραγούδα

HPScovid19-ΤΜ1-ΘΕ2-Εξυπηρέτηση πελατών σταToυριστικά Καταλύματα

Ενότητα 2: Εξυπηρέτηση πελατών σταToυριστικά Καταλύματα  (2 ώρες)

·        Ποιότητα εξυπηρέτησης

·        Προσδοκίες και εμπειρίες πελατών

·        Αντίληψη της αξίας του προϊόντος στην αντίστοιχη τιμή

·        Επίλυση προβλημάτων και διαχείριση άρνησης αποπληρωμής χρεώσεων

·        Αναβάθμιση υπηρεσιών σε συγκεκριμένες περιπτώσεις


HPScovid19-ΤΜ1-ΘΕ3-ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗ  & Covid19
Δημήτρης Καραγιαννίδης

HPScovid19-ΤΜ1-ΘΕ3-ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗ & Covid19

Ενότητα 3 : ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗ  & Covid19 (4 ώρες)

·        Νομοθεσία

·        Τεχνικός Ασφαλείας – Ιατρός Εργασίας

·        Επαγγελματικοί κίνδυνοι – Ταξινόμηση


HPScovid19-ΤΜ1-ΘΕ4-Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων στις επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης.
Κωνσταντίνος Κοταλακίδης

HPScovid19-ΤΜ1-ΘΕ4-Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων στις επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης.

θΕ "Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων στις επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης." (8 ώρες)

• Εισαγωγή στην ασφάλεια τροφίμων

• Νομοθεσία υγιεινής τροφίμων

• Ασθένειες που προκαλούνται από τα τρόφιμα 

• Κίνδυνοι μόλυνσης Τροφίμων

• Ατομική υγεία και υγιεινή των εργαζομένων

• Καθαρισμός και απολύμανση των χώρων, των επιφανειών, του εξοπλισμού και των σκευών, απομάκρυνση απορριμμάτων 

• Υγιεινή κατά την παραλαβή  και την αποθήκευση των πρώτων υλών

• Υγιεινή κατά την προετοιμασία και το μαγείρεμα / ψήσιμο των τροφίμων

• Υγιεινή κατά την ψύξη, την κατάψυξη, την επαναθέρμανση, τη διατήρηση με θέρμανση και το σερβίρισμά των έτοιμων προς κατανάλωση προϊόντων 

• Καταπολέμηση τρωκτικών, εντόμων και επιβλαβών ζώων                                                  

• Ευθύνες και Νομικές Υποχρεώσεις του Προσωπικού και της Επιχείρησης

HPScovid19-ΤΜ1-ΘΕ5-Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του SARS-CoV-2 (COVID-19)
Κωνσταντίνος Κοταλακίδης

HPScovid19-ΤΜ1-ΘΕ5-Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του SARS-CoV-2 (COVID-19)

ΘΕ "Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του SARS-CoV-2 (COVID-19) " ( 6 ώρες) 

• Γενικά στοιχεία του Πρωτοκόλλου.

• Ανάπτυξη σχεδίου δράσης και σχεδίου για τη διαχείριση ύποπτου κρούσματος

• Προσωπικό καταλύματος

• Αρχείο καταλύματος και βιβλίο συμβάντων

• Επικοινωνία

• Υπηρεσίες καταλυμάτων : υπηρεσία υποδοχής, υπηρεσίες ορόφου (καθαριότητα, απολύμανση, housekeeping), δωματίων και κοινόχρηστων χώρων, πρόγραμμα καθαρισμού και απολύμανσης (σχετικές Οδηγίες ΕΟΔΥ), λινοθήκη- πλυντήρια

• Υπηρεσίες εστίασης (τραπεζαρίες/χώροι κοινού), παρασκευαστήρια

• Χώροι αναψυχής για παιδιά

• Λειτουργία χώρων αναψυχής για παιδιά σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

• Υπηρεσίες ατομικών περιποιήσεων, spa και κοινόχρηστων εγκαταστάσεων

• Λειτουργία χώρων σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

• Πόσιμο νερό -Δίκτυο ύδρευσης/αποχέτευσης

• Κολυμβητικές δεξαμενές, δεξαμενές υδρομάλαξης/υδροθεραπείας και άλλες εγκαταστάσεις  υδάτων αναψυχής

• Κλιματισμός και αερισμός χώρων

• Χώροι εκδηλώσεων εντός καταλυμάτων (συνεδριακές αίθουσες, χώροι δεξιώσεων κοκ).

• Εμπορικά καταστήματα εντός καταλυμάτων

• Κοινόχρηστοι χώροι (ανοιχτοί και κλειστοί)

• Υπηρεσία transfer πελατών (ΕΔΧ/ΕΙΧ με οδηγό, club cars)




HPScovid19-ΤΜ1-ΘΕ6-Μαζική εστίαση και COVID-19.
Κωνσταντίνος ΚοταλακίδηςΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΠΑΠΟΥΔΑ ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ

HPScovid19-ΤΜ1-ΘΕ6-Μαζική εστίαση και COVID-19.

ΘΕ "Μαζική εστίαση και COVID-19. " ( 5 ώρες)

Μέτρα ελέγχου και παρεμβάσεις για τη μείωση επικινδυνότητας του SARS-CoV-2 (COVID-19) στις επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης.