HPScovid19-ΤΜ2-ΘΕ1-Toculter -Τουρισμός και Toυριστικά Καταλύματα επιλογή μαζικών ενεργειών HPScovid19-ΤΜ2-ΘΕ1-Toculter -Τουρισμός και Toυριστικά Καταλύματα
Ανδρεάννα Τραγούδα

HPScovid19-ΤΜ2-ΘΕ1-Toculter -Τουρισμός και Toυριστικά Καταλύματα επιλογή μαζικών ενεργειών HPScovid19-ΤΜ2-ΘΕ1-Toculter -Τουρισμός και Toυριστικά Καταλύματα


ΘΕ "Toculter -Τουρισμός και Toυριστικά Καταλύματα" (5 ώρες)

Παρουσίαση Toculter /Διαχείριση Πλατφόρμας elearning 

Γενική προσέγγιση του Τουρισμού. 

Σημαντικά στατιστικά στοιχεία για τον Τουρισμό.

Είδη τουριστικών καταλυμάτων. 

Εισαγωγή στα ξενοδοχεία.Τυπολογία καταλυμάτων.

Μορφές λειτουργίας τωνκαταλυμάτων


HPScovid19-ΤΜ2-ΘΕ2-Εξυπηρέτηση πελατών σταToυριστικά Καταλύματα
Ανδρεάννα Τραγούδα

HPScovid19-ΤΜ2-ΘΕ2-Εξυπηρέτηση πελατών σταToυριστικά Καταλύματα

Ενότητα 2: Εξυπηρέτηση πελατών σταToυριστικά Καταλύματα  (2 ώρες)

·        Ποιότητα εξυπηρέτησης

·        Προσδοκίες και εμπειρίες πελατών

·        Αντίληψη της αξίας του προϊόντος στην αντίστοιχη τιμή

·        Επίλυση προβλημάτων και διαχείριση άρνησης αποπληρωμής χρεώσεων

·        Αναβάθμιση υπηρεσιών σε συγκεκριμένες περιπτώσεις


HPScovid19-ΤΜ2-ΘΕ3-ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗ & Covid19
ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΟΔΟΣΙΔΗΣ

HPScovid19-ΤΜ2-ΘΕ3-ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗ & Covid19

Ενότητα 3 : ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗ  & Covid19 (4 ώρες)

·        Νομοθεσία

·        Τεχνικός Ασφαλείας – Ιατρός Εργασίας

·        Επαγγελματικοί κίνδυνοι – Ταξινόμηση


HPScovid19-ΤΜ2-ΘΕ4-Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων στις επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης
Κωνσταντίνος ΚοταλακίδηςΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΠΑΠΟΥΔΑ ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ

HPScovid19-ΤΜ2-ΘΕ4-Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων στις επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης

θΕ "Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων στις επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης." (8 ώρες)

• Εισαγωγή στην ασφάλεια τροφίμων

• Νομοθεσία υγιεινής τροφίμων

• Ασθένειες που προκαλούνται από τα τρόφιμα 

• Κίνδυνοι μόλυνσης Τροφίμων

• Ατομική υγεία και υγιεινή των εργαζομένων

• Καθαρισμός και απολύμανση των χώρων, των επιφανειών, του εξοπλισμού και των σκευών, απομάκρυνση απορριμμάτων 

• Υγιεινή κατά την παραλαβή  και την αποθήκευση των πρώτων υλών

• Υγιεινή κατά την προετοιμασία και το μαγείρεμα / ψήσιμο των τροφίμων

• Υγιεινή κατά την ψύξη, την κατάψυξη, την επαναθέρμανση, τη διατήρηση με θέρμανση και το σερβίρισμά των έτοιμων προς κατανάλωση προϊόντων 

• Καταπολέμηση τρωκτικών, εντόμων και επιβλαβών ζώων                                                  

• Ευθύνες και Νομικές Υποχρεώσεις του Προσωπικού και της Επιχείρησης

HPScovid19-ΤΜ2-ΘΕ5-Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του SARS-CoV-2 (COVID-19)
Κωνσταντίνος ΚοταλακίδηςΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΠΑΠΟΥΔΑ ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ

HPScovid19-ΤΜ2-ΘΕ5-Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του SARS-CoV-2 (COVID-19)

ΘΕ "Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του SARS-CoV-2 (COVID-19) " ( 6 ώρες) 

• Γενικά στοιχεία του Πρωτοκόλλου.

• Ανάπτυξη σχεδίου δράσης και σχεδίου για τη διαχείριση ύποπτου κρούσματος

• Προσωπικό καταλύματος

• Αρχείο καταλύματος και βιβλίο συμβάντων

• Επικοινωνία

• Υπηρεσίες καταλυμάτων : υπηρεσία υποδοχής, υπηρεσίες ορόφου (καθαριότητα, απολύμανση, housekeeping), δωματίων και κοινόχρηστων χώρων, πρόγραμμα καθαρισμού και απολύμανσης (σχετικές Οδηγίες ΕΟΔΥ), λινοθήκη- πλυντήρια

• Υπηρεσίες εστίασης (τραπεζαρίες/χώροι κοινού), παρασκευαστήρια

• Χώροι αναψυχής για παιδιά

• Λειτουργία χώρων αναψυχής για παιδιά σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

• Υπηρεσίες ατομικών περιποιήσεων, spa και κοινόχρηστων εγκαταστάσεων

• Λειτουργία χώρων σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

• Πόσιμο νερό -Δίκτυο ύδρευσης/αποχέτευσης

• Κολυμβητικές δεξαμενές, δεξαμενές υδρομάλαξης/υδροθεραπείας και άλλες εγκαταστάσεις  υδάτων αναψυχής

• Κλιματισμός και αερισμός χώρων

• Χώροι εκδηλώσεων εντός καταλυμάτων (συνεδριακές αίθουσες, χώροι δεξιώσεων κοκ).

• Εμπορικά καταστήματα εντός καταλυμάτων

• Κοινόχρηστοι χώροι (ανοιχτοί και κλειστοί)

• Υπηρεσία transfer πελατών (ΕΔΧ/ΕΙΧ με οδηγό, club cars)




HPScovid19-ΤΜ2-ΘΕ6-Μαζική εστίαση και COVID-19
Κωνσταντίνος ΚοταλακίδηςΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΠΑΠΟΥΔΑ ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ

HPScovid19-ΤΜ2-ΘΕ6-Μαζική εστίαση και COVID-19

ΘΕ "Μαζική εστίαση και COVID-19. " ( 5 ώρες)

Μέτρα ελέγχου και παρεμβάσεις για τη μείωση επικινδυνότητας του SARS-CoV-2 (COVID-19) στις επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης.